Rajčatová polévka s bazalkou a pečenou houbovou bagetkou
SUROVINY:
1 cibule
750 g rajčat
sůl a pepř
3 bobkové listy
2 kuličky nového koření
2 kuličky kapary
hrnek zeleninového vývaru
2 hrsti bazalky
1 bageta
150 g hlívy ústřičné
200 g žampionů
olej
50 g parmezánu
POSTUP:
1. Hlívu i žampiony pokrájíme na tenké plátky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a zprudka houby restujeme do zezlátnutí. Bagetu pokrájíme na plátky a na každý plátek navrstvíme houbovou směs a posypeme parmezánem. Zapečeme ve vyhřáté troubě na 220°C na 5 minut pod programem grill.
2. Rajčata spaříme horkou vodou a zbavíme je slupky. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm kostičky pokrájené cibulky. Poté přidáme nasekaná rajčata a zalijeme vývarem. Přidáme bobkové listy, nové koření, kapary a ještě ochutíme solí a pepřem. Pozvolna vaříme asi 30 minut. Ke konci varu přihodíme bazalku a rozmixujeme tyčovým mixerem na hladký krém. Podáváme s bagetkami.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč
Komentáře
Okomentovat