Andělská křidélka s kuskusovým salátem
SUROVINY:
12 ks kuřecích křidélek
3 lžíce olivového oleje
hrnek kuskusu
1 konzerva červených fazolí
500 g rajčat
2 hrsti petržele
POSTUP:
1. Kuskus připravte podle návodu. Následně ho smíchejte s fazolemi, pokrájenými rajčaty a nasekanou petrželkou. Podle chuti okořeňte solí, pepřem a řádně promíchejte.
12 ks kuřecích křidélek
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce sójové omáčky
4 stroužky česneku
1 lžička citronové šťávy
2 větvičky tymiánu
sůl a pepř
Na kuskus: hrnek kuskusu
1 konzerva červených fazolí
500 g rajčat
2 hrsti petržele
POSTUP:
1. Kuskus připravte podle návodu. Následně ho smíchejte s fazolemi, pokrájenými rajčaty a nasekanou petrželkou. Podle chuti okořeňte solí, pepřem a řádně promíchejte.
2. Křidýlka
omyjte ve studené vodě a následně osušte. V nejmasitější části je dvakrát až třikrát nakrojte. Na
marinádu promíchejte v míse olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, citronovou
šťávu, tymián, sůl a pepř. Vložte křidýlka, obalte je v
marinádě, mísu zakryjte a dejte do ledničky. Křidýlka nechte marinovat
několik hodin, nejlépe přes noc. Poté vložte do zapékací mísy a pečte při 200°C dokud křidélka nebudou mít zlatavou barvu. Podáváme s kuskusovým salátem.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Orientační cena: 130 Kč
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Orientační cena: 130 Kč
Komentáře
Okomentovat