Limetkový pstruh s hráškovým kuskusem

SUROVINY:
1 čerstvý pstruh duhový
sůl
půl limetky
olivový olej
Na kuskus:
130 g kuskusu
3 bobkové listy
sůl
olivový olej
2 jarní cibulky
2 hrnky hrášku
půl hrnku zeleninového vývaru

POSTUP:
1. Pstruha rozporcujeme na dva filety. Pinzetou filety zbavíme kůstek. Filety vložíme do zapékací misky, okořeníme je solí, zakápneme limetkovou šťávou, olivovým olejem a přidáme kůru z limetky. Dáme do vyhřáté trouby při 180°C na 17 minut.
2. Kuskus připravíme podle návodu na obalu s tím rozdílem, že přidáme bobkové listy. Ve WOK pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj restovat pokrájenou cibulku. Po chvilce přisypeme hrášek a asi 5 minut prohříváme. Poté polovinu hrášku odebereme a do zbylého hrášku přilijeme vývar. Pozvolna dusíme asi 10 minut a poté rozmixujeme tyčovým mixerem na hladký krém. Tento krém smícháme s hotovým kuskusem a na závěr vmícháme i celý hrášek. Hráškový kuskus podáváme s limetkovým filetem.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 85 Kč

http://www.afashion.cz/index.php?route=product/category&path=61

Komentáře

Oblíbené příspěvky