Celerový krém s pestem
SUROVINY:
1 malý celer
1 cibule
1 velký brambor
zeleninový vývar
olej
půl šálku smetany
muškátový oříšek
Na pesto:
2 hrsti bazalky
olivový olej
1 lžíce piniových oříšků
1 malý stroužek česneku
sůl
lžička parmezánu
POSTUP:
1. Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na troše oleje. Celer a brambory zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. (Malou část celeru jsem si pomocí škrabky na brambory nakrájela na tenoučké plátky, které jsem osmažila na oleji. Závěrem použijeme na ozdobu polévky.) Přisypeme k cibulce a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí.
2. Pesto je nejlepší připravovat v menší keramické misce pomocí keramické paličky. Použít ale můžete i mixér, i když pak pesto nebude tak aromatické.
Bazalkové listy rozmačkejte paličkou nebo rozmixujte. Pak přidejte oříšky, parmazán a olivový olej – paličkou nebo mixérem je spojte v jednolitou hmotu. Přidejte prolisovaný česneku a mořskou sůl, vše ještě promíchejte a rozdrťte.
3. Když máme zeleninu měkkou, tak polévku rozmixujeme na jemný krém. Přilijeme smetanu a okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krém podáváme ozdobený smaženým celerem a pokapaný pestem.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 50 Kč
1 malý celer
1 cibule
1 velký brambor
zeleninový vývar
olej
půl šálku smetany
muškátový oříšek
Na pesto:
2 hrsti bazalky
olivový olej
1 lžíce piniových oříšků
1 malý stroužek česneku
sůl
lžička parmezánu
POSTUP:
1. Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na troše oleje. Celer a brambory zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. (Malou část celeru jsem si pomocí škrabky na brambory nakrájela na tenoučké plátky, které jsem osmažila na oleji. Závěrem použijeme na ozdobu polévky.) Přisypeme k cibulce a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí.
2. Pesto je nejlepší připravovat v menší keramické misce pomocí keramické paličky. Použít ale můžete i mixér, i když pak pesto nebude tak aromatické.
Bazalkové listy rozmačkejte paličkou nebo rozmixujte. Pak přidejte oříšky, parmazán a olivový olej – paličkou nebo mixérem je spojte v jednolitou hmotu. Přidejte prolisovaný česneku a mořskou sůl, vše ještě promíchejte a rozdrťte.
3. Když máme zeleninu měkkou, tak polévku rozmixujeme na jemný krém. Přilijeme smetanu a okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krém podáváme ozdobený smaženým celerem a pokapaný pestem.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 50 Kč
Komentáře
Okomentovat