Očista organismu s červenou řepou

Carpaccio z červené řepy

SUROVINY:

2 předvařené řepy
1 lžíce nastrouhané gorgonzoly
hrst vlašských ořechů
trocha sušeného česneku
olivový olej
citronová šťáva
sůl a pepř
nasekaná bazalka

POSTUP:
Řepu pokrájíme na tenoučké plátky a vyskládáme ji na talíř. V hmoždíři smícháme bazalku, sušený česnek, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Touto směsí pokapeme řepu, posypeme ji nastrouhanou gorgonzolou a posypeme vlašskými ořechy.

Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 45 Kč


                                                                

Pečená řepa s lučinovým přelivem

SUROVINY:

2 předvařené řepy
30 g lučiny
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce nasekané bazalky
1/2 stroužku česneku
lžíce olivového oleje
sůl a pepř

POSTUP:
Řepy pokapeme olivovým olejem, pomažeme prolisovaným česnekem, okořeníme solí a zabalíme do alobalu. Dáme péct při 200°C na 50 minut. Mezitím si v misce smícháme lučinu, bílý jogurt, nasekanou bazalku, sůl, pepř a řádně promícháme. Když je řepa upečená, tak ji rozkrojíme a polijeme lučinovým přelivem.

Doba přípravy: 10 minut + doba pečení
Počet porcí: 2
Orientační cena: 60 Kč


                                                                 
Pečené řepové caprese

SUROVINY:

2 předvařené řepy
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
lžička rozmarýnu
sůl a pepř
2 mozzarelly
lžíce nasekané bazalky

POSTUP:
Řepy pokapeme olivovým olejem, pomažeme prolisovaným česnekem, posypeme rozmarýnem, okořeníme solí, pepřem a zabalíme do alobalu. Dáme péct při 200°C na 40 minut. Upečenou řepu pokrájíme na plátky společně s mozzarellou a střídavě pokládáme na talíř. Ozdobíme nasekanou bazalkou.

Doba přípravy: 10 minut + doba pečení
Počet porcí: 2
Orientační cena: 65 Kč



                                                                        
Řepa s mrkví a hráškem
SUROVINY:


1 předvařená řepa
3 uvařené mrkve
hrnek předvařeného hrášku
citronová šťáva
olivový olej
sůl a pepř

POSTUP:
Řepu a mrkev ještě teplou nastrouháme do mísy. Přisypeme hrášek, přilijeme olivový olej, lžíci citronové šťávy a podle chuti okořeníme solí a pepřem. Směs řádně promícháme.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 30 Kč

 


                                                                      

Sladký řepový salát

SUROVINY:

1 předvařená řepa
2 jablka
2 mrkve
1 malá kořenová petržel
2 lžíce rozinek
hrst vlašských ořechů
olivový olej
citronová šťáva
lžička medu nebo javorového sirupu

POSTUP:
Řepu, mrkev, petržel a jablka nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme do plastové mísy. Do sladkého salátu přidáme rozinky, nasekané ořechy, olivový olej, šťávu z citronu a med. Salát řádně promícháme.

Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 50 Kč




                                                                      

Restovaná hlíva s řepou

SUROVINY:

300 g hlívy ústřičné
1 předvařená řepa
1 lžička kari koření
sůl a pepř
rýžový olej

POSTUP:
V pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj restovat tenké proužky hlívy. Hlívu zaprášíme kari kořením a zprudka restujeme do zezlátnutí. Ke konci přidáme nastrouhanou řepu a směs okořeníme solí a pepřem. Podáváme teplé.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 40 Kč 


                                                                   

Carpaccio z červené řepy s piniovým oříškem

SUROVINY:

2 předvařené řepy
1 lžíce opražených piniových oříšků
2 lžíce nastrouhaného sýra grana padana
olivový olej s bazalkou
citronová šťáva
sůl a pepř

POSTUP:
Řepu pokrájíme na tenoučké plátky a vyskládáme ji na talíř. V hrnečku smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Touto směsí pokapeme řepu, posypeme ji nastrouhaným sýrem a posypeme opraženými piniovými oříšky.

Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 50 Kč





Bramborový salát s řepou

SUROVINY:

1 předvařená řepa
3 uvařené brambory
2 uvařené mrkve
1 kořenová petržel
půl hrnečku hrášku
3 uvařené vejce
sůl a pepř
olivový olej
citronová šťáva
1 bílý jogurt

POSTUP:
Brambory, petržel a mrkev zbavíme slupky, pokrájíme je na kostičky a vložíme do mísy. Dále přidáme kostičky řepy, vajíčka, hrášek a bílý jogurt. Salát zakápneme citronovou šťávou, olivový olejem a podle chuti okořeníme solí a pepřem. Důkladně salát promícháme. Výborný je uleželý druhý den.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 50 Kč



Řepový salát s hráškem a mrkví

SUROVINY:
1 předvařená řepa
3 uvařené mrkve
1 hrnek hrášku
sůl a pepř
lžíce olivového oleje
citronová šťáva
nastrouhaný sýr grana padana

POSTUP:
Řepu a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme do mísy. Dále přidáme hrášek, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Salát řádně promícháme a na talíři zdobíme nastrouhaným sýrem.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 50 Kč





Carpaccio s gremolatou

SUROVINY:
2 předvařené řepy
lžíce piniových oříšků
lžíce nastrouhaného sýra typu parmezán
Na gremolatu:
1 lžička nastrouhané citronové kůry
4 lžičky citronové šťávy
1/2 stroužku česneku
2 lžíce nasekané plocholisté  petržele
sůl a pepř

POSTUP:
Řepu pokrájíme na tenoučké plátky a vyskládáme ji na talíř. V hmoždíři smícháme citronovou kůru, šťávu z citronu, prolisovaný česnek a petrželku. Gremolatu smícháme a na závěr ji okořeníme solí a pepřem. Gremolatou zdobíme carpaccio. Následně přidáme také nastrouhaný sýr a opražené piniové oříšky.

Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 55 Kč





Uzený losos se salátem z řepy
 
SUROVINY:
100 g uzeného lososa
1 předvařená řepa
100 g rukoly
2 avokáda
1 pomeranč
hrst vlašských ořechů
olivový olej
balzamico
citronová šťáva
sůl a pepř

POSTUP:
Plátky uzeného lososa pokrájíme na menší kousky a vyskládáme je na talíře. Rukolu dáme do misky, přidáme pokrájenou řepu, avokádo, pomeranč a vlašské ořechy. V hrnečku smícháme olivový olej, balzamiko, citronovou šťávu, sůl, pepř a dobře promícháme. Touto směsí zalijeme salátek a opatrně promícháme. Salátek podáváme s uzeným lososem.

Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 170 Kč





Řepová polévka s nočky z riccoty

SUROVINY:
1 cibule
1 lžíce oleje
1 lžička másla
2 řepy
hrst ovesných vloček
zeleninový vývar
sůl a pepř
Na nočky:
1 riccota
čtvrt stroužku česneku
1 lžíce nasekané bazalky
1 lžíce nasekané petrželky

POSTUP:
1.
V hrnci rozehřejeme olej s máslem a zpěníme na něm cibulku. Po chvilce přidáme nastrouhanou řepu a zprudka asi minutu restujeme. Poté zalijeme vývarem, přisypeme ovesné vločky a pozvolna asi 20 minut vaříme. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka. Podle chuti okořeníme solí a pepřem.
2. Riccotu smícháme s prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami. Podle chuti okořeníme solí a pepřem. Pomocí dvou lžic tvoříme nočky a zdobíme jimi polévku.


Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 50 Kč




Hovězí ragú s řepou

SUROVINY:
2 šalotky
1 stroužek česneku
2 řepy
550 g mletého hovězího masa
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
sůl a pepř
1 konzerva loupaných rajčat
lžička sušeného tymiánu

POSTUP:
Ve WOK pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a orestujeme na něm jemně pokrájenou šalotku. Po chvilce přidáme prolisovaný česnek a mleté maso. Zprudka restujeme. Poté přidáme nasekaná rajčátka, podle chuti sušený tymián, sůl a pepř. Pozvolna dusíme asi 30 minut. Ragú podáváme s rýží.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 70 Kč

ÚČINKY ČERVENÉ ŘEPY:
Je nejvhodnější pro vznik červených krvinek, skvěle ovlivňuje složení krve, potlačuje blížící se menopauzu u žen, zabraňuje vzniku rakoviny, likviduje nemoci oběhového systému, trávícího traktu a tlustého střeva. Rozpouští kameny v játrech, ledvinách a močovém měchýři.

http://www.afashion.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky