Rybí placičky s dipem

1 uzená makrela
160 g tuňáka v oleji
2 vejce
2 lžíce ovesných vloček
2 lžičky chia semínek
sůl a pepř
lžíce pažitky
Na dip:
Président Rondelé jemný sýr s vlašskými ořechy
2 lžíce bílého jogurtu
POSTUP:
1. Makrelu zbavíme kůže, všech kůstek a vložíme do mísy. K vykostěné makrele přidáme scezeného tuňáka, vejce, rozemleté ovesné vločky, chia semínka, nasekanou pažitku, sůl a pepř. Směs na placičky řádně promícháme a pokud je potřeba, tak můžete ještě přidat rozemleté ovesné vločky. Ze směsi tvoříme malé placičky, které vyskládáme na plech, vystlaný pečícím papírem. Dáme je péct při 190°C do zezlátnutí (v polovině placičky otáčíme).
2. Do misky dáme bílý jogurt a Président Rondelé jemný sýr s vlašskými ořechy. Tento krémový dip pečlivě prošleháme a následně do něj namáčíme upečené placičky.
Doba přípravy: 1,2 hodiny
Počet porcí: 4
Orientační cena: 125 Kč
Komentáře
Okomentovat