Zeleninový krém s bramborovými a sýrovými chipsy

SUROVINY:
1 lžíce másla
1 cibule
2 brambory
půl celeru
půl květáku
1 stroužek česneku
1 lžička kari koření
zeleninový vývar
sůl a pepř
půl šálku smetany
Na chipsy:

1 brambora
olej
sůl
2 lžíce nastrouhaného parmezánu
3 lžíce nastrouhaného eidamu

POSTUP:
1.
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájenou cibulku. Brambory, česnek a celer zbavíme slupky, opláchneme, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibulce. Přidáme také růžičky květáku a společně pár minut restujeme. Zeleninu zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí.
2.
Brambory zbavíme slupky, pokrájíme je na tenoučké plátky a dáme je do vlažné vody, kde se zbaví škrobu. Následně je osušíme a smažíme v pánvi na oleji. Po usmažení zbavíme pomocí ubrousků přebytečného oleje. Osolíme je. Sýry nastouháme do misky a promícháme. Následně sýr pomocí malých hromádek vrstvíme na plech, který je vystlán pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C do zlatavé barvy.

3. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixerem na jemný krém. Do krému přilijeme smetanu, okořeníme solí, pepřem a kari kořením. Krém ještě chvilku povaříme a každý talíř zdobíme lžičkou smetany, bramborovým a sýrovým chipsem.

Doba přípravy:
1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 75  Kč



http://www.afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=22

Komentáře

Oblíbené příspěvky