Zeleninový krém s pestem a smaženým květákem

SUROVINY:
1 lžíce másla
1 cibule
2 brambory
půl celeru
půl květáku
olej na smažení
1 stroužek česneku
1 lžička kari koření
zeleninový vývar
sůl a pepř
4 lžičky pesta Panzani
půl šálku smetany
slunečnicová semínka

POSTUP:
1.
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájenou cibulku. Brambory, česnek a celer zbavíme slupky, opláchneme, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibulce. Přidáme také růžičky květáku (malou část si schováme) a společně pár minut restujeme. Zeleninu zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí.
2. Květák, který jsme si odložili pokrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej a plátky květáku z obou stran osmažíme do zlatavé barvy.
3. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixerem na jemný krém. Do krému přilijeme smetanu, okořeníme solí, pepřem a kari kořením. Krém ještě chvilku povaříme a každý talíř zdobíme lžičkou pesta Panzani, lžičkou smetany, slunečnicovými semínky a smaženým květákem.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 45 Kč



http://www.afashion.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky