Brambora plněná vajíčkem

SUROVINY:
3 velké brambory
olivový olej
půl lžičky másla
hrst nasekané bazalky
1 lžička strouhaného parmezánu
sůl a pepř
1 žervé
1 stroužek česneku

POSTUP:
1.
Troubu předehřejeme na 180°C. Syrové brambory podélně překrojíme. Plech si vysteleme pečícím papírem. Brambory na překrojené straně pomažeme olivovým olejem a překrojenou stanou je dáme na plech. Pečeme asi 40 minut.
2. Takto upečené brambory vydlabeme lžící. Vnitřek z brambory dáme do mističky. Dále do mističky přidáme parmezán, prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, žervé, máslo a podle chuti sůl a pepř. Směs vidličkou řádně promícháme. Touto směsí plníme brambory, kde si necháme dostatek místa pro vajíčko. To následně vyklepneme do připraveného důlku. Vajíčko osolíme, opepříme a dáme do trouby při 180°C na 20 minut.

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 3
Orientační cena: 35 Kč


http://www.afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=32

Komentáře

Oblíbené příspěvky