Fazolová polévka s nočky

SUROVINY:
250 g zelených fazolí
1 cibule
olivový olej
zeleninový vývar
půl hrnku sušených hub
1 velký brambor
50 ml smetany
sůl a pepř
Na nočky:

1 cottage
50 g kozího sýra
100 ml šlehačky
1 malý stroužek česneku
lžíce nasekané pažitky
sůl a pepř

POSTUP:
1.
Fazole zalijeme vlažnou vodou a necháme je přes noc odstát. V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm na jemno pokrájenou cibulku. Když cibulka zlátne,tak přisypeme na malé kostičky pokrájené brambory. Chvilku zprudka restujeme a poté zalijeme sušenými houbami, které jsme měli přelité horkou vodou. Dále přilijeme zeleninový vývar, scezené fazole a pozvolna polévku vaříme do změknutí všech surovin.
2. Šlehačku ušleháme a dáme do misky. Přidáme cottage, prolisovaný česnek, pažitku, kozí sýr a podle chuti sůl a pepř. Řádně promícháme a dáme na 30 minut vychladit do lednice. 

3. Když máme polévku uvařenou, tak ji dochutíme solí, pepřem a vmícháme do ní smetanu a ještě pár minut provaříme. Celou polévku rozmixujeme na jemný krém. Podáváme s nočky, které tvoříme pomocí dvou lžic.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 6
Orientační cena: 80 Kč


http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Komentáře

Oblíbené příspěvky