Vepřová panenka na víně se zeleninou

SUROVINY:
vepřová panenka
4 plátky parmské šunky
rozmarýn
hladká mouka na obalení
olivový olej
1 lžička másla
150 ml bílého vína
sůl a pepř
Na zeleninu:
olivový olej
1 cuketa
3 brambory
sůl a pepř

POSTUP:
1.
Panenku opláchneme a zbavíme blan. Nakrájíme ji na 4 díly (záleží na velikosti panenky). Panenku zlehka prsty poklepeme, osolíme a opepříme. Se solí zacházíme opatrně, protože parmská šunka je dost slaná. Na každý plátek dáme rozmarýn, plátek omotáme do šunky a obalíme v mouce. Díky mouce se nám vytvoří senzační sosík. Do horké pánve přilijeme 2 lžíce olivového oleje a maso orestujeme ze všech stran. Vytvoří se nám křupavá krustička. Masíčko podlijeme vínem a z každé strany ještě asi 2 minuty dusíme. Záleží na tloušťce masa, ale chceme docílit toho, aby maso bylo uvnitř pěkně růžové a šťavnaté. Maso poté vyjmeme na talířek. Omáčku dochutíme solí a pepřem a dusíme dokud sosík nemá požadovanou hustotu. Na závěr vmícháme lžičku másla.
2. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na opravdu malinké kostičky. Cuketu opláchneme, osušíme a také pokrájíme na malinké kostičky. Na rozpálenou pánev nalijeme olivový olej a po chvilce na něj dáme restovat kostičky brambor. Asi po 5 minutách přidáme kostičky cukety. Zeleninku restujeme do změknutí a poté podáváme s panenkou a výbornou omáčkou z vína.

Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 120 Kč


http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home


Komentáře

Oblíbené příspěvky