Hrstková polévka se špenátem
1 balení hrstkové směsi
1 malá cibule
olivový olej
1 mrkev
80 g špenátu
1 stroužek česneku
zeleninový vývar
rozemleté ovesné vločky
sůl a pepř
POSTUP:
Hrstkovou směs si den předem zalijeme dostatečným množství studené vody. Následující den vodu scedíme. Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm pokrájenou cibulku. K cibulce přisypeme hrstkovou směs a pár minutek opékáme. Poté zalijeme vývarem. Polévku vaříme dokud všechny luštěniny nezměknou. Podle potřeby doléváme vývarem. Vařila jsem asi 50 minut. V posledních 10 minutách do polévky přisypeme asi 2 lžíce rozemletých ovesných vloček, prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev a špenát. Podle chuti osolíme a opepříme. Ovesné vločky nám polévku zahustí.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 6
Orientační cena: 55 Kč
Komentáře
Okomentovat