Telecí Saltimbocca

SUROVINY:
2 plátky telecího
4 lístky šalvěje
4 plátky parmské šunky
200 ml kuřecího vývaru
hladká mouka
olivový olej
lžička másla
šťáva z půlky citronu
100 ml bílého vína
sůl a pepř

POSTUP:

Telecí maso naklepeme a okořeníme solí a pepřem.Z každé strany dáme lístek šalvěje a překryjeme parmskou šunkou. Takto připravené plátky obalíme v mouce a otřepeme od přebytečné mouky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a plátky na něm zprudka orestujeme z obou stran. K masu přilijeme vývar, víno a citronovou šťávu. Pozvolna dusíme dokud se nám omáčka zredukuje. Podle chuti omáčku osolíme, opepříme a do omáčky vmícháme lžičku másla. Podávala sem s pažitkovými brambory.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 50 Kč


http://www.afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=31

Komentáře

Oblíbené příspěvky