Zabaglione s čerstvými jahodami

SUROVINY:
2 žloutky
1 lžíce cukr krystal
1 lžíce dezertního vína (např.: Marsala)
200 g čerstvých jahod

POSTUP:
Připravíme si větší hrnec, do kterého nalijeme vodu. Na tento hrnec vložíme menší kovovou mísu, ve které budete krém šlehat. Do misky vyklepneme žloutky, přidáme cukr a víno. Při mírném vaření krém neustále šleháme metlou. Šlehala jsem nepřetržitě asi 12 minut. Krém nám krásně zhoustne. Jahody pokrájíme na menší kousty, dáme do oblíbených pohárků a tímto italským krémem je polijeme.
 

Tento recept jsem poprvé ochutnala na kurzu u Zdeňka Pohlreicha.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 30 Kč




http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Komentáře

Oblíbené příspěvky