Zeleninový kuskus s krůtím plátkem

SUROVINY:
200 g kuskusu
220 ml zeleninového vývaru
olivový olej
1 šalotka
2 velké žampiony
1 cuketa
150 g cherry rajčátek
sůl a pepř
1 lžíce nastrouhaného parmezánu
2 plátky krůtího masa
1 dcl bílého vína

POSTUP:
1.
Kuskus dáme do hrnce a zalijeme ho horkým zeleninovým vývarem. Necháme 10 minut zakryté pokličkou, aby nám kuskus nasákl vývar.
2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm na jemno pokrájenou šalotku. Po chvilce také přidáme pokrájené žampiony a cuketu pokrájenou na kolečka. Když máme zeleninu měkkou a zlatavou, tak přisypeme měkký kuskus, parmezán a přepůlená rajčátka. Podle chuti osolíme, opepříme a řádně promícháme.
3. Krůtí plátky zlehka naklepeme a okořeníme je solí a pepřem. Do horké pánve vlijeme olej a orestujeme na něm krůtí plátky z obou stran. K masu přilijeme víno a pozvolna redukujeme na minimum. Pánev odebereme z plotny, maso vyndáme na prkénko a do omáčky přidáme ještě máslo. Již nedáváme na plotnu, aby se nám tekutiny neoddělily a my měly jednolitou omáčku. Omáčka nám díky máslu získá požadovanou konzistenci. Kuskus servírujeme na talíř, přidáme na plátky pokrájené maso a polijeme výborným sosíkem.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 100 Kč


https://www.facebook.com/afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky