Houbový krém s tymiánem

SUROVINY:
2 cibule
2 lžíce rýžového oleje
8 velkých žampionů
180 g hlívy ústřičné
2 stroužky česneku
2 brambory
zeleninový vývar
lžička tymiánu
sůl a pepř

POSTUP:
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm na malé kostičky pokrájenou cibuli. Když cibulka začíná chytat zlatavou barvu, tak přidáme na kostičky pokrájené žampiony a hlívu ústřičnou. Zprudka restujeme asi 5 minut a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Do polévky přidáme na kostičky nakrájené brambory a nasekaný česnek. Podle chuti okořeníme solí a pepřem. Pozvolna vaříme asi 30 minut. Ke konci přisypeme asi půl lžičky sušeného tymiánu a ještě 5 minut provaříme. Polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixerem. Polévku jsem posypala opečenými kostičkami rohlíku.

Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6
Orientační cena: 70 Kč


http://www.afashion.cz/

Komentáře

Oblíbené příspěvky