Brambory pečené v solné krustě se špenátem a žampiony
16 menších brambor
500 g soli
1 červená cibule
75 g krájené sušené šunky
100 g čerstvého baby špenátu
250 g malých žampionů
2 středně velká rajčata
lžíce olivového oleje
lžíce másla
pepř
sýr typu parmezán
POSTUP:
1. Brambory pečlivě očistíme pomocí kartáčku, opláchneme a necháme oschnout. Poté je naskládáme do pekáčku a celé zasypeme solí. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200°C asi 35 minut. Když máme upečeno, tak brambory vyjmeme a zbavíme přebytečné soli.
2. Ve WOK pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a restujeme na něm na nudličky pokrájenou cibuli. Když cibulka začne zlátnou, tak k ní přidáme nudličky šunky a na čtvrtky pokrájené žampiony. Když nám žampiony zlátnou, tak přidáme přepůlené brambory. Po pár minutách přidáme ještě špenát a měsíčky rajčat. Prohřejeme a podáváme zlehka posypané parmezánem.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Orientační cena: 95 Kč
Komentáře
Okomentovat