Kuřecí steak na tymiánu s rajčatovými špagetami a marinovanou mozzarellou
1 kuřecí prso
sůl a pepř
sušený tymián
lžička másla
lžíce olivového oleje
Na špagety:
200 g špaget Panzani
80 ml smetany
5 rajčat
2 stroužky česneku
hrst bazalky
Na marinovanou mozzarellu:
2 mozzarelly
lžíce nasekané bazalky
5 sušených rajčátek
100 g cherry rajčátek
půl stroužku česneku
3 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
POSTUP:
1. V míse promícháme olivový olej s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Do oleje přidáme na měsíčky pokrájenou mozzarellu, na nudličky pokrájená sušená rajčátka a přepůlená cherry rajčátka. Řádně promícháme a necháme 1 hodinu odležet v lednici.
2. Kuřecí prso podélně přepůlíme, pomažeme olivovým olejem, okořeníme solí, pepřem a posypeme tymiánem. V pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem a pozvolna kuřecí prsíčka opékáme z obou stran.
3. Když je maso hotové, tak ho dáme stranou na prkénko. Do té samé pánve přidáme nasekaný česnek, nasekaná rajčata, které jsme spařili horkou vodou a zbavili je tak slupky. Směs zalijeme smetanou a asi 10 minut prováříme. Ke konci ještě přidáme nasekanou bazalku. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Poté přidáme scezené špagety, řádně promícháme a podáváme je s plátky masa a s marinovanou mozzarellou.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Orientační cena: 95 Kč
Komentáře
Okomentovat