Rizoto s kuřecími játry na rozmarýnu

SUROVINY:
300 g kulatozrnné rýže
2 lžíce olivového oleje
500 g kuřecích jater
1 malá cibule
1 stroužek česneku
170 g žampionů
půl šálku smetany
větvička rozmarýnu
sůl a pepř
parmezán

POSTUP:

Rýži dáme vařit podle návodu. V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm jemně pokrájenou cibulku. Po chvilce přidáme česnek, pokrájený na tenoučké plátky. Když česnek zavoní, tak přisypeme pokrájené žampiony. Játra pečlivě očistíme od nežádoucích blan, pokrájíme je a přidáme k žampionům. Restujeme asi 5 minut a poté zalijeme smetanou. Přidáme větvičku rozmarýnu a pozvolna vaříme dalších 10 minut. Směs podle chuti osolíme, opepříme a vsypeme scezenou rýži. Pečlivě promícháme a ještě chvilku prohřejeme.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 75 Kč

https://www.instagram.com/makefood2017/

Komentáře

Oblíbené příspěvky