Creme brulee
SUROVINY:
600 ml smetany
6 žloutků
1 vanilkový lusk
150 g cukru
třtinový cukr na posypání
POSTUP:
Žloutky utřeme s cukrem. Vnitřek vanilky se smetanou přivedeme k varu. Smetanu necháme vychladnout a postupně ji vmícháváme ke žloutkům. Při vmíchávání dáváme pozor, aby se nám nevytvořila pěna. Poté vlijeme do zapékacích mističek. Dáme do vyhřáté trouby na 100°C a pečeme asi 70 minut. Krém by neměl zůstat tekutý, ale ani příliš tuhý, měl by to být takový třaslavý krém. Necháme vychladnout a před podáváním posypeme třtinovým cukrem a opálíme flambovací pistolí, až se vytvoří zlatý karamel.
Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 3
Orientační cena: 85 Kč
600 ml smetany
6 žloutků
1 vanilkový lusk
150 g cukru
třtinový cukr na posypání
POSTUP:
Žloutky utřeme s cukrem. Vnitřek vanilky se smetanou přivedeme k varu. Smetanu necháme vychladnout a postupně ji vmícháváme ke žloutkům. Při vmíchávání dáváme pozor, aby se nám nevytvořila pěna. Poté vlijeme do zapékacích mističek. Dáme do vyhřáté trouby na 100°C a pečeme asi 70 minut. Krém by neměl zůstat tekutý, ale ani příliš tuhý, měl by to být takový třaslavý krém. Necháme vychladnout a před podáváním posypeme třtinovým cukrem a opálíme flambovací pistolí, až se vytvoří zlatý karamel.
Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 3
Orientační cena: 85 Kč
Komentáře
Okomentovat