Hokaido krém s vůní pomeranče
SUROVINY:
1 Hokaido dýně
1 velká mrkev
2 cibule
olivový olej
sůl a pepř
zeleninový vývar
1 pomeranč
špetka sušeného zázvoru
200 ml smetany
půl lžičky skořice
Na ozdobu:
chia semínka
sekané mandle
slunečnicová semínka
POSTUP:
Nejprve si umyjeme, vydlabeme a nakrájíme dýni na plátky. Poté si rozpálíme troubu na 200°C. Pokrájenou dýni rozprostřeme na plech. Mrkev si také oloupeme a pokrájíme a přidáme k dýni na plech. Cibuli si také oloupeme, pokrájíme na půl kolečka a přidáme na plech. Celé to osolíme a opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct na asi 40 minut. Opečenou zeleninu přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Přidáme zázvor, šťávu z pomeranče a skořici. Asi po 15 minutách varu polévku rozmixujeme do hladkého krému. Zalijeme smetanou a podle chuti ještě osolíme, opepříme a případně přidáme skořici či zázvor. Podávala jsem ozdobené chia semínky, sekanými mandlemi a slunečnicovým semínkem.
1 Hokaido dýně
1 velká mrkev
2 cibule
olivový olej
sůl a pepř
zeleninový vývar
1 pomeranč
špetka sušeného zázvoru
200 ml smetany
půl lžičky skořice
Na ozdobu:
chia semínka
sekané mandle
slunečnicová semínka
POSTUP:
Nejprve si umyjeme, vydlabeme a nakrájíme dýni na plátky. Poté si rozpálíme troubu na 200°C. Pokrájenou dýni rozprostřeme na plech. Mrkev si také oloupeme a pokrájíme a přidáme k dýni na plech. Cibuli si také oloupeme, pokrájíme na půl kolečka a přidáme na plech. Celé to osolíme a opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct na asi 40 minut. Opečenou zeleninu přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Přidáme zázvor, šťávu z pomeranče a skořici. Asi po 15 minutách varu polévku rozmixujeme do hladkého krému. Zalijeme smetanou a podle chuti ještě osolíme, opepříme a případně přidáme skořici či zázvor. Podávala jsem ozdobené chia semínky, sekanými mandlemi a slunečnicovým semínkem.
Komentáře
Okomentovat