Pórkový krém s parmezánovými krutony

SUROVINY:
2 velké pórky
4 středně velké brambory
100 ml smetany
sůl a pepř
muškátový oříšek
lžíce másla
lžíce olivového oleje
zeleninový vývar
Na krutony:
4 toastové chleby
2 lžíce strouhaného parmezánu

POSTUP:
1.
Pórek očistíme a pokrájíme na malé části. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej s máslem a přisypeme k němu pórek s bramborem. Restujeme asi 8 minut a poté zalijeme vývarem. Pozvolna vaříme do změknutí zeleniny. Poté rozmixujeme tyčovým mixerem na jemný krém. Do polévky přilijeme smetanu, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř podle chuti. Pozvolna prohříváme.
2. Mezitím toastové chleby vykrojíme vykrajovátky do požadovaného tvaru. Vyskládáme je na plech, který je vystlaný pečícím papírem a každý posypeme strouhaným parmezánem. Dáme zapéci na 10 minut při 170°C. Následně podáváme s horkým krémem.


http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Komentáře

Oblíbené příspěvky