Rizoto s hřiby
SUROVINY:
250 g kulatozrnné rýže Arborio
150 g pancetty
100 g másla
50 ml oleje
1 menší cibule
1 stroužek česneku
3 větší hřiby
200 ml suchého bílého vína
1,5 l horkého zeleninového vývaru
sůl a pepř
2 lžíce strouhaného parmezánu
POSTUP:
1. Na másle a oleji lehce osmažíme cibulku a na malé kostičky pokrájenou pancettu. Přidáme rýži, prolisovaný česnek, promícháme a podlijte sběračkou horkého zeleninového vývaru.
2. Dále k rýži přidáme pokrájené hřiby a vše zalijeme bílým vínem. Opět za stálého míchání ustavičně vaříme. Postupně přiléváme další vývar a necháme odpařit až do změknutí rýže.
3. Do rizota přidáme plátek másla, nastrouhaný parmezán a znovu mícháme až do okamžiku, kdy se rizoto promění v lahodný krém. Zdobíme strouhaným parmezánem a ihned podáváme.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč
250 g kulatozrnné rýže Arborio
150 g pancetty
100 g másla
50 ml oleje
1 menší cibule
1 stroužek česneku
3 větší hřiby
200 ml suchého bílého vína
1,5 l horkého zeleninového vývaru
sůl a pepř
2 lžíce strouhaného parmezánu
POSTUP:
1. Na másle a oleji lehce osmažíme cibulku a na malé kostičky pokrájenou pancettu. Přidáme rýži, prolisovaný česnek, promícháme a podlijte sběračkou horkého zeleninového vývaru.
2. Dále k rýži přidáme pokrájené hřiby a vše zalijeme bílým vínem. Opět za stálého míchání ustavičně vaříme. Postupně přiléváme další vývar a necháme odpařit až do změknutí rýže.
3. Do rizota přidáme plátek másla, nastrouhaný parmezán a znovu mícháme až do okamžiku, kdy se rizoto promění v lahodný krém. Zdobíme strouhaným parmezánem a ihned podáváme.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč
Komentáře
Okomentovat