Avokádový salát v parmezánových mističkách
SUROVINY:
1 avokádo
1 mozzarella
100 g cherry rajčátek
olivový olej
balzamikový ocet
sůl a pepř
piniové oříšky
Na mističky:
50 g parmezánu
70 g eidamu
PŘÍPRAVA:
1. Parmezán a eidam nastrouháme na jemno a v míse promícháme. Plech si vysteleme pečícím papírem a sýry na papír sypeme do kulatých tvarů. Dáme do vyhřáté trouby při 180°C na pár minut. Poté sýrové pláty přehneme přes dno skleničky, ten nám rychle ztuhne a vytvoří se tak pevné mističky.
2. V míse smícháme pokrájené avokádo, kostičky mozzarelly, kostičky cherry rajčátek, piniové oříšky a vše řádně promícháme. Ještě zakápneme olivovým olejem, balzamikem, podle potřeby přidáme sůl, pepř a řádně promícháme. Salátem plníme mističky.
1 avokádo
1 mozzarella
100 g cherry rajčátek
olivový olej
balzamikový ocet
sůl a pepř
piniové oříšky
Na mističky:
50 g parmezánu
70 g eidamu
PŘÍPRAVA:
1. Parmezán a eidam nastrouháme na jemno a v míse promícháme. Plech si vysteleme pečícím papírem a sýry na papír sypeme do kulatých tvarů. Dáme do vyhřáté trouby při 180°C na pár minut. Poté sýrové pláty přehneme přes dno skleničky, ten nám rychle ztuhne a vytvoří se tak pevné mističky.
2. V míse smícháme pokrájené avokádo, kostičky mozzarelly, kostičky cherry rajčátek, piniové oříšky a vše řádně promícháme. Ještě zakápneme olivovým olejem, balzamikem, podle potřeby přidáme sůl, pepř a řádně promícháme. Salátem plníme mističky.
Komentáře
Okomentovat