Kapří pomazánka

SUROVINY:
2 zbylé řízky z kapra
1 šalotka
1 kostka lučiny
2 lžíce změklého másla
sůl a pepř
petrželka
šťáva z poloviny citronu
cherry rajčata
1 dlouhá bageta

POSTUP:
Jistě to všichni znáte. Je po štědrém dnu, lednice narvaná k prasknutí a na chudáka již osmaženého kapříka v trojobalu si sotva někdo vzpomene. A když si vzpomene, tak na něj není chuť. My s manželem to máme úplně stejně a proto jsem vymyslela výbornou pomazánku z kapra :)
Kapří řízky zbavíme pomocí nože trojobalu a kůže. Kapra rozebereme na malé části a zbavíme se všech kůstek. Šalotku nasekáme na jemno a společně s kaprem dáme do mísy. Přidáme lučinu, máslo, nasekanou petrželku, citronovou šťávu a podle potřeby sůl a pepř. Pomocí tyčového mixeru rozmixujeme na jemnou pomazánku. Pokud jste na nějaké kůstky zapomněli, tak se nemusíte bát, protože je mixer rozdrtí. Pomazánku mažeme na plátky baget a zdobíme cherry rajčátkem a petrželkou.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky