Polníčkový salát s pomeranči a smaženým hermelínem

SUROVINY:
1 hermelín
hladká mouka
rozšlehané vajíčko
strouhanka
olej
80 g polníčku
1 pomeranč
Na zálivku:
olivový olej
balzamikový ocet
lžička hrubozrnné hořčice
lžička agávového sirupu
lžíce šťávy z pomeranče
sůl a pepř

POSTUP:
1.
Hermelín přepůlíme a obě části obalíme v trojobalu. Nejprve v mouce, vajíčku a závěrem ve strouhance. V pánvi rozehřejeme olej a hermelíny smažíme z obou stran do zlatavé barvy.
2. Mezitím co se nám smaží hermelín, si připravíme salát. Do mísy dáme polníček a měsíčky pomeranče bez slupky. V hrnečku smícháme olivový olej, balzamiko, sirup, šťávu z pomeranče a hořčici. Podle potřeby ještě přidáme sůl a pepř. Zálivku přilijeme do salátu a řádně promícháme. Promíchaný salát podáváme se smaženým hermelínem.



www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky