Krém z kořenové zeleniny
SUROVINY:
¼ celeru
2
brambory
1
cibule
2 mrkve
1
kořenová petržel
lžíce másla
lžíce olivového oleje
zeleninový vývar
1 dcl
smetany
sůl a
pepř
1 rohlík
olej
POSTUP:
1. V
hrnci rozehřejeme olej s máslem a
restujeme na něm nakrájenou cibuli. Mezitím si očistíme brambory, mrkev, celer a petržel. Ty
také pokrájíme na
kostičky. Přidáme k
cibulce a zprudka restujeme. Když nám
suroviny začnou chytat barvu, tak je zalijeme vývarem. Zeleninu vaříme do úplného změknutí a poté rozmixujeme na jemný krém. Ten následně dochutíme solí, pepřem a zjemníme smetanou. Pár minut ještě prohříváme.
2. Rohlíky pokrájíme na
kostičky a na rozpáleném oleji je osmažíme do zlatavé barvy. Polévku podáváme s
krutony a ještě jsem ji dozdobila nasekanou pažitkou a strouhaným parmezánem.
Komentáře
Okomentovat