Mini hamburgery

SUROVINY:
250 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
1 malé vejce
malý stroužek česneku
1 jarní cibulka
sůl a pepř
strouhanka podle potřeby
Na ozdobu:
polníček
salát
rajče
cibule
Na omáčku:
4 lžíce majonézy
4 lžíce zakysané smetany
lžičku hrubozrnné hořčice
1/4 malého stroužku česneku
sůl a pepř
Na bulky:
500 g polohrubé mouky
30 g droždí
1/4 l vlažného mléka
50 g másla
1 vejce
1 lžička soli
černá sezamová semínka

POSTUP:
1.
Mouku prosejeme do mísy a uprostřed vyhloubíme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, zamícháme s trochou vlažného mléka a mouky na kvásek. Přikryjeme a necháme 15 minut kynout. Do vykynutého kvásku přidáme sůl, rozpuštěné máslo, vejce a vše promícháme, přidáme zbytek mléka a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a necháme ještě 30 minut kynout. Plech vysteleme pečícím papírem. Pomoučněnýma rukama každý díl vytvarujeme do kulata a malinké bochánky narovnáme na plech. Necháme ještě 20 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200°C. Bulky potíráme rozšlehaným vajíčkem. Posypeme sezamovým semínkem a pečeme do zezlátnutí asi 20 minut.
2. Mleté maso dáme do velké mísy, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou cibulku, vajíčko, sůl, pepř a řádně promícháme. Podle potřeby můžeme trochu zahustit strouhankou, ale já ji vynechala. Z masa tvoříme malé karbanátky, ale musejí mít o něco víc do šířky než bulky, jelikož se smrsknou. Dáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme při 200°C asi 20 minut.
3. Omáčku si připravíme tak, že v misce smícháme majonézu, zakysanou smetanu a hořčici. Dále do omáčky podle vlastního uvážení vmícháme prolisovaný česnek, sůl a pepř.
4. Vše již máme připraveno na zhotovení mini hamburgerů. Bulky si překrojíme, spodní díl pomažeme omáčkou, poklademe salátem, polníčkem, plátky rajčat, masovým karbanátkem, znovu omáčku a přiložíme vrchní bulku. Burgery jsem propíchla bambusovým párátkem. Je to mňamka.


www.afashion.cz
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky