Panenka v parmezánové krustě s dipem


SUROVINY:
1 panenka
olivový olej
sůl a pepř
italské koření
jemně drcené kukuřičné lupínky
2 lžíce strouhaného parmezánu
Na dip:
1 zakysaná smetany
1 lžíce majonézy
sůl a pepř
1 stroužek česneku
bylinky podle vlastní chuti
Na pečené brambory:
250 g malých nových brambor
sůl
olivový olej 
Na salát:
půl ledového salátu
200 g rajčat
1 cottage
sůl a pepř
lžička olivového oleje
lžička balzamikového octa

POSTUP:
1.
Panenku pokrájíme na plátky. Zlehka ji pouze prsty naklepeme a dáme do misky. Panenku zalijeme olivovým olejem, okořeníme italským kořením, solí a pepřem. Promícháme a necháme hodinu odpočinout. Mezitím si v misce smícháme drcené kukuřičné lupínky s parmezánem. Panenku ve směsi po hodině obalíme, dáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 20 minut. V polovině pečení otočíme.
2. Dále si připravíme výborný dip. V misce si zakysanku smícháme s mojonézou. Podle chuti přidáme prolisovaný česnek, nasekané oblíbené bylinky, sůl a pepř. Pečlivě promícháme a dáme chladit do lednice.
3. Do velké mísy natrháme opláchnutý salát, pokrájená rajčata a cottage. Do salátu dáme podle potřeby vmícháme olivový olej, balzamiko, sůl a pepř. Salát promícháme a dáme také chladit do lednice.
4. Nejprve řádně očistíme malé brambory a podélně je překrojíme. Dáme je na 30 minut do mísy se studenou vodou, aby se zbavili přebytečného škrobu. Poté je osušíme, zakápneme olivovým olejem, osolíme, řádně promícháme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do trouby při 200°C do zezlátnutí brambor. Talíř následně ozdobíme všemi připravenými produkty.

www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky