Pečené květákové placky s dipem

SUROVINY:
1 menší hlávku květáku
2 malá vajíčka
3 lžíce nastrouhaného parmezánu
100 g šunky od kosti
2 jarní cibulky
2–3 lžíce hladké mouky
1 lžíce strouhanky
sůl a pepř
Na dip:
1 cottage
2 lžíce bílého jogurtu
půl stroužku česneku
sůl a pepř
hrst bazalky


POSTUP:
1.
Květák rozdělíme na růžičky a dáme krátce povařit. Uvařený květák nasekáme nadrobno a dáme ho do větší mísy. Přidáme vejce, šunku nakrájenou na kostičky, cibulku nadrobno, parmezán, hladkou mouku a strouhanku. Vše řádně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Lžící nabíráme hmotu, vytvarujeme z ní silnější placky a vyskládáme je na plech vystlaný pečícím papírem. Dáme do trouby a pečeme při 180°C do zezlátnutí.
2. V misce smícháme cottage s bílým jogurtem. Do dipu dále přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, sůl a pepř podle chuti. Dip řádně promícháme a podáváme s květákovými plackami.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky