Rajčatová polévka se sušenými rajčaty a chipsem

SUROVINY:
1 cibule
olivový olej
600 g rajčat
10 sušených rajčátek v oleji + na ozdobu
sůl a pepř
3 bobkové listy
2 kuličky nového koření
pár kuliček kapary
hrnek zeleninového vývaru
2 hrsti bazalky
Na chipsy:
30 g parmezánu
20 g goudy

POSTUP:
1.
Rajčata spaříme horkou vodou a zbavíme je slupky. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm kostičky pokrájené cibulky. Poté přidáme spařená nasekaná rajčata a pokrájená sušená rajčátka. Chvilinku restujeme a poté zalijeme vývarem. Přidáme bobkové listy, nové koření, kapary a ještě ochutíme solí a pepřem. Pozvolna vaříme asi 20 minut. Ke konci varu přihodíme bazalku a rozmixujeme tyčovým mixerem na hladký krém.
2. Parmezán i goudu nastrouháme, promícháme a poté klademe na plech vystlaný pečícím papírem. Tvoříme kulaté tvary a dáme zapéci do trouby. Je důležité chipsy hlídat, aby se nám nespálili, pak by byli totiž hořké. Polévku podáváme ozdobenou pokrájenými sušenými rajčaty, bazalkou a chipsem.



www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky