Tagliatelle s lososem
200 g těstovin tagliatelle
1 dcl smetany
3 lžíce strouhaného parmezánu
čerstvý tymián
1 žloutek
sůl a pepř
1 filet lososa
citronový pepř
olivový olej
POSTUP:
1. Lososa opláchneme, osušíme a okořeníme citronovým pepřem a solí. Zakápneme
olivovým olejem a přidáme větvičku tymiánu. Dáme péct na asi 20 minut při 180°C.
2. Těstoviny dáme vařit podle návodu. V malé misce smícháme smetanu, nastrouhaný parmezán, lístky tymiánu, žloutek, sůl a pepř. Těstoviny scedíme, dáme zpět do hrnce a smetanovou směs přilijeme do těstovin. Těstoviny neustále mícháme, až do zhoustnutí. Na závěr do těstovin vmíchme kousky lososa, který jsme natrhali pomocí vidičky. Těstoviny jsem ozdobila zastřeným vajíčkem, tymiánem a strouhaným parmezánem.
Komentáře
Okomentovat