Koláč s jahodami
SUROVINY:
160 g másla
140 g moučkového cukru
150 g mletých mandlí
1 vejce
1 žloutek
1 lžička vanilkového extraktu
160 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
čerstvé jahody
2 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
1 lžíce tuku
POSTUP:
Máslo s cukrem vyšlehejte do hustého krému. Postupně vmíchejte mandle, prosetou mouku s kypřícím práškem, vejce, žloutek a vanilkový extrakt. Těsto nalijte do vysypané, nebo pečícím papírem vyložené dortové formy. Na těsto vkládejte jahody a dejte péct do předehřáté trouby na 175 °C přibližně 35 minut. Když je koláč upečený, tak jej pocukrujte.
160 g másla
140 g moučkového cukru
150 g mletých mandlí
1 vejce
1 žloutek
1 lžička vanilkového extraktu
160 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
čerstvé jahody
2 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
1 lžíce tuku
POSTUP:
Máslo s cukrem vyšlehejte do hustého krému. Postupně vmíchejte mandle, prosetou mouku s kypřícím práškem, vejce, žloutek a vanilkový extrakt. Těsto nalijte do vysypané, nebo pečícím papírem vyložené dortové formy. Na těsto vkládejte jahody a dejte péct do předehřáté trouby na 175 °C přibližně 35 minut. Když je koláč upečený, tak jej pocukrujte.
Komentáře
Okomentovat