Hráškový krém se zastřeným vajíčkem

SUROVINY:
2 šalotky
lžíce másla
lžíce olivového oleje
2 hrnky hrášku
3 brambory
zeleninový vývar
sůl a pepř
muškátový oříšek
lžíce piniových oříšků
100 g anglické slaniny
2 vejce
ocet

POSTUP:
1.
V hrnci rozehřejeme olej s máslem a zpěníme na něm nakrájenou šalotku. Když šalotka zavoní, tak přidáme hrášek s pokrájenými brambory. Chvilku restujeme a po chvilce zalijeme vývarem. Pozvolna vaříme do změknutí zeleniny. Podle potřeby osolíme a opepříme. Provoníme špetkou muškátového oříšku a tyčovým mixerem rozmixujeme na jemný krém.
2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Žloutek musí zůstat tekutý! Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla.
3. Hráškový krém zdobíme vejcem, restovanou slaninou a opraženými piniovými oříšky.



www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky