Polníčkový salát se zastřeným vajíčkem

SUROVINY:
100 g polníčku
150 g cherry rajčat
1 avokádo
100 g anglické slaniny
2 lžíce piniových oříšků
50 g čedaru
2 vejce
ocet
sůl a pepř
olivový olej
hrubozrnná hořčice

POSTUP:
1.
Do mísy dáme polníček, pokrájená rajčata a na kostičky pokrájené avokádo. V hrnku smícháme olivový olej, hořčici, sůl, pepř a zálivku vmícháme do salátu.
2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Žloutek musí zůstat tekutý! Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla.
3. Salát zdobíme orestovanou anglickou slaninou, opraženými oříšky, strouhaným čedarem a zastřeným vajíčkem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky