Polníčkový salát se zastřeným vajíčkem

SUROVINY:
100 g polníčku
1 okurka
150 g cherry rajčátek
1 mozzarella
hrst pekanových ořechů
2 lžíce olivového oleje
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžička balzamika
1 lžička medu
sůl a pepř
3 vejce
ocet

POSTUP:
1.
Do mísy dáme polníček, pokrájenou okurku, přepůlená rajčátka a na kousky natrhanou mozzarellu. V hrnku smícháme olivový olej, hrubozrnnou hořčici, balzamiko, med a podle potřeby sůl a pepř. Zálivku opatrně vmícháme do salátu.
2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Žloutek musí zůstat tekutý! Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla.
3. Salát podáváme se zastřeným vajíčkem, které jsme osolili a opepřili. Posypeme také pokrájenými ořechy.



www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky