Zapečený špenát s lososem

SUROVINY:
filet lososa
lžíce másla
150 g čerstvého špenátu
2 lžíce parmezánu
2 jarní cibulky
150 g cherry rajčat
hrst piniových oříšků
sůl a pepř
citronový pepř
lžíce třtinového cukru
lžíce olivového oleje

POSTUP:
1.
Ve WOK pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nakrájenou jarní cibulku. Když cibulka zavoní, tak přisypeme opláchnutý špenát. Pozvolna restujeme a následně dusíme ve vlastí šťávě. Do špenátu vmícháme lžíci parmezánu, který nám špenát zahustí. Osolíme a opepříme podle chuti. Směs dáme na dno zapékací misky. Dále dáme kostičky pokrájeného lososa, kterého jsme zbavili slupky a ochutili solí a citronovým pepřem.
2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm restujeme překrojená cherry rajčátka. Ty osolíme, opepříme a zasypeme třtinovým cukrem a mícháme dokud se nám cukr nerozpustí. Následně i se šťávou dáme do zapékací mísy. Posypeme opraženými piniovými oříšky a strouhaným parmezánem. Dáme zapéct při 190°C na asi 20 minut. Ideální jídlo na léto.



www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky