Mrkváč s hruškou

SUROVINY:
175 g cukru
175 ml oleje
3 vejce
150 g mrkve
100 g brusinek
100 g vlašských ořechů
1 lžička pomerančové kůry
175 g polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
1 lžička muškátového oříšku
1 hruška
Na krém:
1 mascarpone
1 smetana ke šlehání
lžíce vanilkového cukru

POSTUP:
1.
Vajíčka s cukrem vyšlehejte do pěny. Mrkev a pomerančovou kůru nastrouhejte. Do vajec vmíchejte mrkev s kůrou, brusinky, ořechy, olej a sodu. Nakonec vmíchejte mouku se skořicí a oříškem. Pečte ve formě na pečení vymazané tukem a vysypané moukou při 180 °C asi 40 minut. Po upečení korpus na vršku seřízneme a rozdrobíme.
2. Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vyšleháme ji do tuha. Postupně vmícháme mascarpone a vyšleháme v jemný krém. Na korpus naskládáme na plátky pokrájenou hrušku a následně pomažeme krémem a posypeme rozdrobeným korpusem.



www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky