Salát s hermelínem a čedarovými chipsy
půl hlávky ledového salátu
1 avokádo
3 rajčata
1 hermelín
100 g čedaru
sůl a pepř
tymián
Na zálivku:
lžička balzamikového octa
lžíce olivového oleje
lžička medu
lžička dijonské hořčice
POSTUP:
1. Hermelín podélně překrojíme, dáme na plech vystlaný pečícím papírem a posypeme ho tymiánem. Pečeme při 200°C asi 15 minut. Čedar jemně nastrouháme a tvoříme na plechu vystlaným pečícím papírem malé hromádky. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 8 minut.
2. Salát natrháme a dáme do mísy. Přidáme pokrájená rajčata a na kostičky pokrájené avokádo. V hrnečku řádně smícháme olej, ocet, med, hořčici a zálivku vmícháme do salátu. Salát podáváme s chipsy a grilovaným hermelínem.
Komentáře
Okomentovat