Šlehačková bublanina s ovocem

SUROVINY:
2 vejce
1/2 hrnku krupicového cukru
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml)
tuk a hrubá mouka na vymazání
1 hrnek čerstvého ovoce (mix malin, borůvek a rybízu)
hrst hoblinek mandlí
moučkový cukr na poprášení

POSTUP:
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu, přisypte ovoce a promíchejte. Několik malých zapékacích mističek vymažte a vysypte moukou a vlijte do nich těsto. Posypte mandlemi a pečte  dorůžova, asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem. Ještě jsem podávala s vyšlehanou smetanou a omáčkou z ovoce.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky