Mini pavlova

SUROVINY:
4 bílky
200 g krupicového cukru
2 lžíce bramborového škrobu
1 lžíci vinného octa
špetku soli
oblíbené ovoce na ozdobu
Na krém:
400 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr

POSTUP:
1.
Bílky se solí vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme cukr a škrob, dobře zašleháme. Pak už jen zlehka zašleháme ocet. Plech vysteleme pečícím papírem a pomocí lžíce tvoříme kopečky. V každém vytvoříme důlek a dáme do předehřáté trouby na 150°C. Hned jak je tam vložíme stáhneme na 110°C. Pečeme něco přes hodinu. Skořápky musí zůstat čistě bílé, pevné a křupavé.
2. Vychladlé skořápky plníme do tuha vyšlehanou šlehačkou, do které jsme přidali vanilkový cukr. Mini pavlova dozdobíme ovocem podle vlastní fantazie.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky