Avokádo se zastřeným vajíčkem

SUROVINY:
1 avokádo
1 malá jarní cibulka
šťáva z limetky
1 malý stroužek česneku
sůl a pepř
2 celozrnné bulky
1 mozzarella
4 vajíčka
lžíce octa

POSTUP:
1.
Celozrnné bulky přepůlíme a opečeme v troubě do křupava. Avokádo zbavíme slupky, pecky a nasekáme ho na malé kostičky. Přidáme prolisovaný česnek, šťávu z limetky a vidličkou ještě směs rozdrtíme. Poté do směsi vmícháme sůl a pepř. Řádně promícháme, aby se nám suroviny spojily.
2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla.
3. Avokádovou směs mažeme na opečené bulky, přidáme plátek mozzarelly a na vrch dáme zastřené vajíčko. Vajíčko osolíme a opepříme.

www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky