Bramboračka jak od maminky

SUROVINY:
lžíce másla
1 cibule
4 středně velké brambory
2 hřiby
1 kořenová petržel
1 mrkev
1 stroužek česneku
zeleninový vývar
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
sůl a pepř
pažitka



POSTUP:
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Po chvilce přidáme jemně nasekaný česnek, kostičky brambor, kostičky mrkve a kořenové petržele. Pár minut zprudka restujeme a poté zalijeme vývarem. Přidáme na plátky pokrájené hříbky, bobkový list, nové koření a podle potřeby sůl a pepř. Pozvolna vaříme dokud zelenina není zcela měkká. Ke konci varu přidáme nasekanou pažitku a můžeme podávat. Já na závěr ráda přidávám trochu prolisovaného česneku pro zvýraznění chuti.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky