Gnocchi s parmskou šunkou a parmezánem
lžíce olivového oleje
lžíce másla
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
150 g parmské šunky
3 lžíce strouhaného parmezánu + na posypání
sůl a pepř
tymián
2 lžíce smetany
Na gnocchi:
750 g brambor
250 g hrubé mouky
50 g dětské krupičky
1 vejce 1 žloutek sůl
POSTUP:
1. Brambory si uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory zbavíme slupky a nastrouháme je na jemno. Dáme na vál, přidáme vajíčko, žloutek, mouku, krupičku, osolíme a řádně rukama prohněteme. Vytvoříme vláčné nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého rukama vyválíme tenké roury. Roury rozkrájíme na tenké části a pomocí vidličky tvoříme noky. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a olivový olej a dáme vařit. Když se nám voda vaří, tak přidáme gnocchi a za občasného míchání vaříme 6 minut. Poté necháme okapat.
2. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme pokrájenou cibulku a pozvolna restujeme. Když cibulka zesklovatí, tak přidáme nasekaný česnek, na nudličky pokrájenou šunku a chvilku restujeme. Po chvilce přidáme tymián, smetanu, nastrouhaný parmezán a chvilku prohříváme. Do pánve ještě přisypeme scezené gnocchi, vše promícháme a prohřejeme. Podáváme posypané parmezánem.
Komentáře
Okomentovat