Palačinka s lučinou a mladým hráškem

SUROVINY:
2 kostky lučiny
1 lžíce bílého jogurtu
lžička sekané pažitky
půl malého stroužku česneku
100 g šunky
sůl a pepř
hrst mladého hrášku
lžíce nastrouhané goudy
Na palačinky:
70 g špaldové mouky
60 g hladké mouky
2 špetky soli
1 vejce
250 ml mléka
15 g másla
olivový olej

POSTUP:
1. Do mísy prosejeme obě mouky. Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme vejce, sůl a vše důkladně rozšleháme. Tuto směs postupně přiléváme do mouky a prošleháme dohladka. Do směsi ještě přilijeme máslo a promícháme. Hotové těsto necháme 30 minut odpočinout.
2. Pánev lehce potřeme olejem a opékáme na ní palačinky pěkně dozlatova z obou stran.
3. V misce smícháme lučinu s jogurtem. Do směsi vmícháme na kostičky nakrájenou šunku, prolisovaný česnek a hrášek. Vmícháme také pažitku a podle chuti sůl a pepř. Touto směsí plníme palačinky, které pak svineme a posypeme sýrem.

www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky