Panenka na másle s tymiánem a dýňovým pyré
1 panenka
čerstvý tymián
sůl a pepř
lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
půl dýně
4 brambory
půl šálku mléka
POSTUP:
1. Panenku pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a přidáme i lístky čerstvého tymiánu. Maso pokapeme olivovým olejem a necháme hodinu odležet.
2. Brambory i dýni zbavíme slupky a vaříme do měkka v osolené vodě. Když je zelenina měkká, tak zeleninu scedíme a rozmixujeme. Přilijeme teplé mléko a rozmixujeme na jemné pyré.
3. V pánvi rozehřejeme máslo a panenku na něm opečeme z obou stran do zlatavé barvy. Hlídáme si aby zůstala šťavnatá. Panenku podáváme s pyré.
Komentáře
Okomentovat