Panenka na tymiánu s pečenými brambory

SUROVINY:
1 panenka
čerstvý tymián
sůl a pepř

lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
Na pečené brambory:
450 g brambor
3 lžíce olivového oleje
sušený česnek
sůl

POSTUP:
1.
Panenku pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a přidáme i lístky čerstvého tymiánu. Maso pokapeme olivovým olejem a necháme hodinu odležet.
2. Brambory opláchneme, kartáčkem pečlivě očistíme slupku a pokrájíme na špalíčky. Vložíme je do misky, zalijeme studenou vodou a necháme v ní 20 minut odpočinout. Z brambor slijeme vodu a vysušíme je na čisté utěrce. Dáme je zpět do suché misky, zakápneme olivovým olejem, posypeme česnekem, osolíme a pečlivě promícháme. Brambory rozmístíme po plechu, který máme vystlaný pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby při 220°C, až do zezlátnutí brambor.
3. V pánvi rozehřejeme máslo a panenku na něm opečeme z obou stran do zlatavé barvy. Hlídáme aby zůstala šťavnatá. Podáváme s pečenými brambory.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky