Pavlova dort

SUROVINY:
4 bílky
200 g krupicového cukru
2 lžíce bramborového škrobu
1 lžíci vinného octa
špetku soli
oblíbené ovoce na ozdobu
Na krém:
400 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr

POSTUP:
1.
Bílky se solí vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme cukr a škrob, dobře zašleháme. Pak už jen zlehka zašleháme ocet. Plech vysteleme pečícím papírem a tuhý sníh přemístíme na plech. Sníh vytvarujeme do tvaru dortu tak, aby uprostřed vznikl důlek a strany pomocí lžíce uhladíme směrem vzhůru. Dáme péct do předehřáté trouby na 150°C. Hned jak je tam vložíme stáhneme na 110°C. Pečeme něco přes hodinu. Dort musí zůstat čistě bílý, pevný a křupavý.
2. Vychladlý dort plníme do tuha vyšlehanou šlehačkou, do které jsme přidali vanilkový cukr. Pavlova dozdobíme ovocem podle vlastní fantazie.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky