Roláda s aronií

SUROVINY:
6 vajec
80 g hladké mouky
140 g cukru krupice
Náplň:
1 šlehačka
1 zakysaná smetana
1 lžička moučkového cukru
1 a půl hrnku aronie (černý jeřáb)
půl hrnku třtinového cukru

POSTUP:
1.
Jako první je potřeba oddělit žloutky od bílků a bílky následně vyšlehat společně s cukrem do hladké a husté pěny. Poté postupně zašlehávejte žloutky, nakonec po troškách přidávejte mouku, kterou ještě předtím doporučuji prosít. Jakmile budete mít těsto připravené, stačí jej nalít na plech s pečicím papírem a péct na 180 °C asi 7-10 minut, dokud těsto na roládu pěkně nezrůžoví. Po upečení dejte těstu pár minut na vychladnutí.
2. Do zapékací mističky vsypte aronii a zasypte ji cukrem. Pečeme při 200°C asi 25 minut. Občas je zapotřebí promíchat.
3. Do misky nalijeme šlehačku a vyšleháme ji do tuhosti. Do šlehačky následně vmícháme zakysanou smetanu a lžičku moučkového cukru. Těsto potíráme silnou smetanovou vrstvou a přidáme i vychladlou aronii společně se šťávou. Pak stačí těsto zabalit do rolády a dát do lednice vychladit. Jelikož miluju sladké tak jsem ještě roládu ozdobila čokoládou :)


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky