Smetanové špagety s hlívou a parmezánem

SUROVINY:
200 g špaget
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
větvička čerstvého tymiánu
2 lžíce strouhaného parmezánu
šálek smetany
sůl a pepř
250 g hlívy ústřičné
1 lžíce olivového oleje
1 lžička másla

POSTUP:

Špagety dáme vařit podle návodu. Ve WOK pánvi rozehřejeme olej s máslem a zpěníme na něm pokrájenou jarní cibulku. Po chvilce přidáme na plátky pokrájený česnek a na plátky rozebranou hlívu. Zprudka restujeme dokud nám hlíva nezezlátne. Do smetany vmícháme nastrouhaný parmezán, otrhaný tymián, sůl a pepř. Do pánve k hlívě přilijeme smetanu a pozvolna prohříváme dokud se nám nevytvoří krémová omáčka. Do omáčky k hlívě vmícháme scezené špagety a teplé podáváme.


www.afashion.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky